WEDSTRIJD F.P. Houthalen-Genk - Kickers Charleroi  2 - 2   (1-2)

DATUM 13-12-2002  21:15

DOELPUNTEN 6’ Stegemann 1-0, 7’ Mahmoud 1-1, 17’ Aabbassi 1-2, 29’ Stegemann 2-2.

VERSLAG Er was vooraf in het cafetaria op o.a. een reuzescherm kennelijk meer interesse voor de prestaties van KRC Genk. Terecht wellicht want de thuisploeg liep er in de eerste helft maar flauwtjes bij. Zij was nochtans al vroeg op voorsprong geklommen. De kundige gasten bogen vlot tot 1-2 om en hadden daarbij de ongewilde medewerking van de simpel te passeren Zanchetta. In de tweede helft toonden hij en zijn maats een ander gelaat. Zij drongen de Kickers terug maar werden koud verrast toen El Yahiaoui met rood veel te zwaar gesanctioneerd werd. Er werd voor het ergste gevreesd. Doch het tegenovergestelde gebeurde. Alain Stegemann brak in numerieke minderheid over links uit en liet invallersdoelman Lorent kansloos. HG bleef zoeken naar de zegetreffer maar mislukte in zijn streven. Ook toen Aharchi met iets meer dan vier minuten te gaan met rood voortijdig diende te gaan douchen. HG kon het overtal niet benutten. Raar toch: in overtal lukte niet wat in ondertal voordien wel kon.